33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

Wat houdt een elektriciteitskeuring in?

Een elektrische panne of een kortsluiting komen altijd ongelegen. Zeker wanneer u in een (groot) bedrijf werkt, waar iedereen afhankelijk is van elektriciteit. Een elektriciteitskeuring laten uitvoeren door controleorganisme OCB is dan ook nooit een slecht idee. Om te voldoen aan de veiligheidsvereisten moet u van de overheid zelfs regelmatig zo’n keuring laten uitvoeren. Maar goed ook, want het levert u veiligheid én gebruikszekerheid op. En als expert in elektriciteitskeuringen is uw veiligheid onze passie!

Is een elektriciteitskeuring verplicht voor bedrijven?

In bedrijven werken er veel mensen bij elkaar. Slecht beveiligde elektrische installaties, een elektrische panne of een kortsluiting zijn situaties die u als bedrijfseigenaar absoluut wilt vermijden. Daarom neemt u maar beter voorzorgsmaatregelen en laat u preventieve elektriciteitskeuringen uitvoeren op al uw elektrische installaties. Voor bedrijven zijn er enkele verplichtingen. Zo moet u een keuring van de hoogspanningscabine, en van de elektrische laagspanningsinstallatie alsook een keuring van de werfkast laten uitvoeren. Een thermografisch onderzoek is optioneel, maar een zeer nuttig onderzoek, om slechte contacten en/of overbelasting op te sporen. Een voorbereid man (of vrouw natuurlijk) is er twee waard.

Elektriciteitskeuring nodig in uw bedrijf?

Een elektriciteitskeuring? Essentieel voor uw veiligheid!

Uw veiligheid is belangrijk. Daarom steekt OCB, als expert in elektriciteitskeuringen, graag een handje toe. Er komt namelijk heel wat kijken bij een elektrische installatie. Die moet voldoen aan de voorschriften van het AREI. Dat staat voor Algemeen Reglement op de Elektrische Installatie en bepaalt wanneer en op welke installaties een elektriciteitskeuring moet gebeuren. Twijfelt u nog aan het wie-wat-waar? Vraag dan raad aan onze professionals. OCB is uw veiligheidspartner voor de uitvoering van een elektriciteitskeuring!

Als expert in elektriciteitskeuringen draagt OCB uw veiligheid hoog in het vaandel!

Een elektriciteitskeuring is noodzakelijk voor elke nieuwe installatie

Een elektriciteitskeuring van elke nieuwe elektrische installatie moet aangevraagd worden bij een controle-instelling. Dit gebeurt meestal door de installateur. Anders is het onmogelijk een aansluiting op het net te verkrijgen. Hebt u een wijziging of uitbreiding aangebracht aan een van uw bestaande elektrische installaties? Ook dan is een elektriciteitskeuring noodzakelijk. Naast het gelijkvormigheidsonderzoek van een nieuwe installatie, dient een industriële elektrische installatie ook periodiek nagekeken te worden, jaarlijks voor wat betreft de hoogspanning, om de vijf jaar als het een laagspanningsinstallatie betreft. Wordt de keuring uitgevoerd door OCB, dan bent u steeds verzekerd van de beste service en expertise.

 

Dus, waar wacht u nog op? Neem contact op met OCB.

Wij staan steeds klaar voor u.