33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

Een keuring van uw hef- en hijsmiddelen

Een keuring van hef- en hijsmiddelen in uw bedrijf garandeert u en uw werknemers veiligheid. Daarom is het wettelijk verplicht om hef- en hijsmiddelen te laten keuren, zowel bij de indienststelling van deze toestellen als ter periodieke inspectie. OCB voert met plezier een technische keuring voor u uit op uw hef- en hijsmiddelen. Zo besteden wij veel aandacht aan tekortkomingen waardoor het vermoeden van veiligheid in vraag kan worden gesteld.

Keuring bij indienststelling van uw hef- en hijsmiddelen
Een keuring van uw hef- en hijsmiddelen

Keuring bij indienststelling van uw hef- en hijsmiddelen

Een keuring van hef- en hijsmiddelen is nodig wanneer u deze toestellen als bedrijf ten dienste stelt van uw werknemers. Laat deze dan keuren door een erkend organisme. Voordat toestellen zoals personenliften en materiaal- of goederenliften en toestellen voor het heffen en hijsen van lasten worden gebruikt, moet er een indienststellingsonderzoek gebeuren. In principe geldt deze verplichting op elk toestel dat bestemd is voor het vervoer van personen of het verplaatsen van lasten.


Periodieke keuring van hef- en hijsmiddelen

Bovenop een keuring bij de indienststelling van hef- en hijsmiddelen bent u als bedrijf verplicht om een driemaandelijkse keuring te laten uitvoeren van hef- en hijsmiddelen zoals hijstoebehoren, kabels, hoogwerkers, kranen, materiaalliften, rolbruggen en noem maar op. Autohefbruggen vereisen dan weer een jaarlijkse keuring, net zoals persoonlijke beschermingsmiddelen en antivaltoestellen. Wilt u exact weten wanneer een keuring van uw hef- en hijsmiddelen vereist is? Neem gerust contact op met de keurders van OCB.

 

Laat uw keuring van hef- en hijsmiddelen uitvoeren door OCB

OCB heeft gespecialiseerde inspecteurs in dienst die uw liften, kranen, hefbruggen, ladders en graafmachines controleren. Daarnaast keuren we ook hoogwerkers, rolbruggen, takels en vorkliften. Onze keurders van de afdeling hefwerktuigen zorgen ervoor dat uw medewerkers op een veilige en verantwoorde manier kunnen werken met uw hef- en hijsmiddelen. Want menselijk kapitaal is geld waard. Na keuring van uw hef- en hijsmiddelen krijgt u van ons een keuringsattest. Keuring nodig van uw hef- en hijsmiddelen? Uw veiligheid is verzekerd dankzij OCB!

Laat uw keuring van hef- en hijsmiddelen uitvoeren door OCB.
Alle arbeidsmiddelen moeten een CE-label hebben
Wij staan steeds klaar voor u.