33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

Blowerdoortest

Wilt u de aanwezigheid van luchtlekken, warmteverliezen, koudebruggen en/of vochtproblemen opsporen? Dan is een blowerdoortest de geschikte oplossing. Met een blowerdoortest wordt de luchtdichtheid van de woning gemeten. Het is altijd interessant om de luchtdichtheid te meten met een blowerdoortest omdat luchtdichtheid minstens even belangrijk is als het goed isoleren van de woning.

Blowerdoortest: Is uw woning luchtdicht? OCB doet de test!

Bij een blowerdoortest wordt de woning in een onderdruk en overdruk gezet door een afzuigsysteem en ventilator in een deuropening of raam te plaatsen. Dan meet men met de blowerdoortest hoe vaak het totale luchtvolume van het gebouw ververst wordt gedurende één uur bij een drukverschil van 50Pa (vergelijkbaar met een windsnelheid van 4 à 5 beaufort).

 

Door heel gericht lekken op te sporen met een blowerdoortest kan heel wat bespaard worden op verwarming en dus op de energiefactuur, het verlaagt de CO-uitstoot en bovendien is er minder indringen van pollen in het gebouw wat gunstig is voor mensen met een allergie. Tijdens de blowerdoortest, die ongeveer 3 uur duurt afhankelijk van gebouw tot gebouw, kan de woning gewoon in gebruik blijven, enkel moeten buitenramen en –deuren tijdelijk gesloten blijven. Na de blowerdoortest wordt er een berekening gemaakt van het ventilatieveelvoud en het lekdebiet.


Voordelen van een blowerdoortest

  • Bij het bouwen of verbouwen van een woning moet er een EPB verslag worden opgesteld door een energiedeskundige. Laat u op het einde van de (ver)bouwwerken een blowerdoortest uitvoeren, dan heeft dit een positieve invloed op het E-peil van het EPB-verslag. Hoe lager het E-peil is, hoe meer subsidies er kunnen verkregen worden. Meer info over EPB, vindt u hier;
  • Als de woning luchtdichtheid is, dan zorgt dit voor een hoger wooncomfort;
Wilt u de aanwezigheid van luchtlekken, warmteverliezen, koudebruggen en/of vochtproblemen opsporen?
  • Een goede werking van de verwarmingsinstallatie en het ventilatiesysteem wordt gegarandeerd;
  • Lagere energiefactuur;
  • Minder indringen van pollen dankzij een blowerdoortest.
Graag weten wat een blowerdoortest kost? Vraag hier uw offerte aan.
Wij staan steeds klaar voor u.