33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

Alles over de keuring van een autolift

Een autolift komt alsmaar vaker voor in gebouwen. Welke types bestaan er en hoe zit het met de keuring van een autolift? Lees verder en kom er alles over te weten.

 

Keuring van een autolift: 3 types

Een autolift komt steeds vaker voor in bijvoorbeeld appartementsgebouwen. Om u meer informatie te geven over de keuring van een autolift, is het belangrijk dat u het onderscheid kent tussen drie types autoliften:

Lift 1 is een autolift die alleen geschikt is om wagens te verplaatsen. Dit type lift is verboden terrein voor personen. Daarom is er voor deze lift geen verplichte keuring nodig en hoeft u als eigenaar ook geen keuringscontract te hebben.

 

Lift 2 is een lift die trager beweegt dan 15 centimeter per seconde. Dat noemt men ook wel een trage lift. Ook voor dit soort lift is een keuring niet verplicht. Let wel, bij lift 2 mag er één persoon mee in de autolift aangezien die de lift bedient.

 

Lift 3 is een autolift die gemaakt is als personenlift. Daardoor is de periodieke keuring van de autolift en een onderhoudscontract wel verplicht. Hoe vaak de keuring van dit type lift moet plaatsvinden, is afhankelijk van de onderhoudsfirma. Is die ISO-gecertificeerd? Dan volstaan twee keuringen per jaar. Anders bent u verplicht om de keuring van dit type autolift vier keer per jaar te laten plaatsvinden. Keuringsorganismes zoals OCB staan in voor een professionele keuring van dit type autolift.

Dit type lift is verboden terrein voor personen.
Van 3 types autoliften is er dus maar één type waarbij keuring verplicht is.

Keuring van een autolift: niet altijd verplicht, wel aan te raden

Van 3 types autoliften is er dus maar één type waarbij keuring verplicht is. Dat belet u natuurlijk niet om als eigenaar van een van de andere twee soorten autoliften toch preventief een keuring te laten uitvoeren door een erkend keuringsorganisme. Zo bent u zeker dat ook die liften in opperbeste staat verkeren en krijgt u de kans om eventuele problemen en gebreken tijdig te laten detecteren en aanpakken. U vermijdt mogelijke veiligheidsrisico’s en kunt altijd op beide oren slapen.

Keuring van een autolift? OCB staat paraat!

Bent u op zoek naar een professionele keuringspartner voor de verplichte keuring van een autolift type 3? Of bent u de eigenaar van een ander type autolift, maar speelt u toch graag op zeker? Neem dan snel contact op met OCB. Wij staan garant voor een professionele keuring van uw autolift!

Vorige
Wij staan steeds klaar voor u.