33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

OCB Controleorganisme

Sinds 1962 is OCB het controleorganisme voor al uw huishoudelijke en niet-huishoudelijke keuringen. Naast de indienststellingen van installaties en machines, kan u ook rekenen op OCB voor de periodieke keuring van bijvoorbeeld de elektrische installatie of uw lift.

OCB is een vzw en een keuringsorganisme voor wettelijke en kwalitatieve veiligheidscontroles, op uitzondering van het activiteitsdomein 'elektrische luchtlijnen op hoogspanning, met uitzondering van de controle bedoeld in onderafd. 7.1.7.4. van AREI, Boek 3'. OCB wil haar klanten een kwaliteitsgarantie bieden, daarom voeren wij al onze keuringen uit die overeenkomen met de criteria van de normen NBN EN, ISO/IEC 17020.

 

Klik hier om de scope te raadplegen/downloaden van geaccrediteerde activiteiten van OCB onder BELAC accreditatie INSP-205.

 

Lees ook ons kwaliteitshandboek om de werking van OCB te leren kennen.

 

Uw veiligheid … onze zorg!

OCB is actief in heel België
OCB is actief in heel België

OCB heeft als keuringsorganisme alle bekwaamheid en expertise in huis om alle keuringen en veiligheidsopdrachten correct, volledig en veilig te kunnen uitvoeren. Onze medewerkers werken volgens vastgelegde procedures, instructies en checklisten die deel uitmaken van ons kwaliteitshandboek. OCB Controleorganisme werkt steeds klantgericht en draagt service naar haar klanten en potentiële klanten hoog in het vaandel.

 

Neem contact op met OCB


Snel keuren kan ook grondig gebeuren

OCB is als keuringsorganisme enorm bezig met digitalisering:

  1. U kan uw controle online aanvragen;
  2. Al onze keurders werken met een tablet pc, waardoor het verslag meteen na de keuring getypt kan worden;
  3. Via onze gratis applicatie ‘My Documents’ kan u 24/7 uw verslagen en facturen online raadplegen en downloaden;
  4. U kan de eenmalige opdrachten, aangevraagd via www.ocb.be, opvolgen via de tool ‘Opvolging opdrachten’.
OCB doet keuringen en veiligehidscoördinatie op werven
Keuringen op werven

Thuis in de nieuwe reglementen over keuringen

Geen vraag is ons te veel. OCB beschikt over een studiedienst waarbij de medewerkers op de hoogte zijn van alle oude en nieuwe reglementeringen wat keuringen betreft. Onze medewerkers van de studiedienst beschikken niet alleen over de theoretische expertise van de keuringen en reglementen, maar beschikken ook over een ruime technische ervaring. Deze kennis delen ze graag met u.

 

Opvolging periodieke keuring door OCB

Sommige installaties moeten op periodieke tijdstippen opnieuw gekeurd worden. Wij zijn er ons van bewust dat u als bedrijfsleider wel andere zaken aan uw hoofd heeft dan keuringen aan te vragen. OCB zorgt ervoor dat u niet telkens opnieuw een periodieke keuring van uw installatie moet aanvragen. Wij houden voor elke klant de periodieke keuringen bij in onze databank, onze planningsdienst maakt tijdig een afspraak met u om de nieuwe periodieke keuring in te plannen.

OCB, ook in uw buurt

Onze keurders wonen verspreid over heel België en in elke provincie hebben wij een regioverantwoordelijke ter uwer beschikking. Het hoofdkantoor van OCB is gevestigd in Kontich, maar OCB beschikt ook nog over 3 andere kantoren nl. Namen, Brussel en Beringen:

  • OCB Kontich - Koningin Astridlaan 60 - 2550 Kontich
  • OCB Namen - Chaussée de Liège 624 - 5100 Jambes
  • OCB Brussel - Square de Meeus 37 - 1000 Brussel
  • OCB Gent - Gaston Crommenlaan 8, 9050 Gent 

 

Hebt u een specifieke vraag, stuur dan zeker een mailtje naar de desbetreffende dienst, u zal spoedig geantwoord worden:

Wij staan steeds klaar voor u.