Huishoudelijke keuring en controle

Naast de verplichte keuringen voor bedrijven, legt de overheid ook verplichte controles op voor particulieren. Verkoopt, verbouwt of bouwt u een woning? Dan kan u voor alle keuringen en controles bij OCB terecht.

 

 

Keuring bij verkoop

Bij de verkoop van een huis moet u bij het verlijden van de akte, bij de notaris, in het bezit zijn van een attest van de keuring van de elektrische installatie, een EPC (energieprestatiecertificaat) en eventueel een attest van een keuring van de mazouttank.

Bouwen of verbouwen?

Er komt heel wat kijken bij het bouwen en verbouwen van een woning, ook wat keuringen betreft. Er moet een veiligheidscoördinator en energieverslaggever aangeduid worden, maar volgende zaken mag u zeker ook niet uit het oog verliezen:

  • keuring van de werfaansluiting, zodat de netbeheerder u kan aansluiten op het net;
  • gaskeuring of keuring van de mazouttank;
  • keuring van de drinkwaterinstallatie;
  • keuring van de riolering.
Veiligheid op de werf is heel belangrijk. De veiligheidscoördinator houdt een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat iedere aannemer veilig te werk gaat.
Onze veiligheidscoördinatoren kijken toe op de veiligheid en werking van de aannemers op uw werf.
Deze keuringen worden door onze keurders in heel België uitgevoerd. Wilt u een gratis offerte? Vul dan dit offerteformulier in en wij doen het nodige. U kan natuurlijk ook meteen een afspraak voor de keuringen maken via de controleaanvraag.
 
Een elektriciteitskeuring is de meest voorkomende huishoudelijke keuring. Er zijn verschillende redenen om de elektriciteit te laten keuren.
De elektriciteit wordt gekeurd bij de verkoop, bouw en verbouwing van een woning.
Wij staan steeds klaar voor u.
keuring keuringen keuring mazouttank controles keuring elektrische installatie
keuring keuringen keuring mazouttank controles keuring elektrische installatie