Ontdek meer

Thermografisch onderzoek

Een goede aanvulling op een energieaudit is een thermografisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met een warmtecamera. Met deze camera maken we infrarood foto’s van de woning om zo temperatuurverschillen visueel in beeld te brengen. Door deze foto’s komt u te weten waar de warmteverliezen van uw woning zich bevinden en kunnen deze problemen gericht opgelost worden. Tijdens een thermografisch onderzoek als uitbreiding op de energieaudit wordt er gekeken naar volgende punten:

  • Is er isolatie aanwezig en hoe werd deze isolatie geplaatst?
  • Zijn er koudebruggen aanwezig in de woning?
  • Hoe luchtdicht is de woning?
  • Worden er lekken gedetecteerd?

Door nu een kleine investering te doen door een energieaudit en thermografisch onderzoek aan te vragen, kan u op lange termijn heel wat geld besparen op uw energiefactuur. U mag er gerust van zijn dat het advies van onze energiedeskundige die de energieaudit uitvoert betrouwbaar is. De info die de energiedeskundige verzameld heeft, wordt ingevoerd in een softwareprogramma. Om met dit programma te mogen werken, heeft de energiedeskundige de nodige opleiding gehad.

Thermografisch onderzoek als aanvulling op energieaudit

Andere energieaudits die wel verplicht zijn

EPC bij verkoop of verhuur

Bij de verkoop of verhuur van een woning dient de verkoper of verhuurder te beschikken over een energieprestatiecertificaat (EPC). Zo heeft de nieuwe bewoner een duidelijk zicht over hoe een grote energievreter de woning is of over hoe energievriendelijk de woning wel is.

Bij een verbouwing of renovatie van een woning zal de eigenaar een EPB-verslaggever moeten aanstellen.

EPB bij nieuwbouw of renovatie

Bij een verbouwing of renovatie van een woning zal de eigenaar een EPB-verslaggever moeten aanstellen. Deze energiedeskundige ziet er dan op toe dat de nodige K- en E-peilen gehaald worden. Jaar na jaar worden de EPB-eisen strenger, daarom is het advies van een EPB-verslaggever heel interessant. Meer info over EPB vindt u hier.

Vraag uw energieaudit aan en bekijk wat u kan doen om uw energieverbruik te beperken.

Wij staan steeds klaar voor u.
energieaudit energieaudits energieaudit woning thermografisch onderzoek energiezuinigheid
energieaudit energieaudits energieaudit woning thermografisch onderzoek energiezuinigheid