33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

Moet mijn privériolering gekeurd worden?

In bepaalde gevallen is de keuring van je privériolering verplicht. In deze blog leggen we je uit wanneer jij je privériolering moet laten keuren door een erkend keuringsorganisme en wat er allemaal komt kijken bij die keuring.

Privériolering: wanneer laten keuren?

Een goed werkende privériolering is van groot belang voor uw persoonlijk comfort en voor het leefmilieu. Daarom verplichtte de overheid de keuring van de privériolering en waterafvoer in deze gevallen:

  • U laat een nieuwe woning bouwen en sluit de waterafvoer voor het eerst aan op het leidingnet.
  • U liet belangrijke wijzigingen uitvoeren aan uw privérioleringsstelsel.
  • U wordt geconfronteerd met een inbreuk op de gelijkvormigheid van uw privériolering.
  • U krijgt de mededeling dat er een gescheiden riolering wordt aangelegd op het openbare domein waarbij afval- en drinkwater gescheiden worden.
Privériolering: wanneer gaan voor een keuring?

Privériolering laten keuren? Zorg voor de nodige documenten

Wanneer u te maken krijgt met een van de bovenstaande situaties, moet u uw privériolering laten keuren. Om die keuring te doen doorgaan, zijn er een aantal documenten nodig. We zetten ze even op een rij:

  • Uitvoeringsplan
  • Lijst van aangesloten onderdelen
  • Stedenbouwkundige vergunning (in bepaalde gevallen vereist)
  • Facturen van installatie van uw privériolering
  • Foto’s van de privériolering
Laat een keuring van uw privériolering gebeuren.

Privériolering afgekeurd? Zo gaat u verder

Is het erkende organisme dat uw privériolering keurt om een bepaalde reden verplicht om uw rioleringsinstallatie af te keuren? Dan doet u er goed aan om de vastgestelde inbreuken zo snel mogelijk in orde te laten brengen. Alle afwijkingen staan duidelijk vermeld in het keuringsverslag. Overhandig dat verslag aan uw installateur zodat hij de nodige stappen kan nemen om alle problemen te verhelpen. Zijn de noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd? Dan kunt u een nieuwe keuring van uw privériolering aanvragen.

 

Twijfelt u of een keuring van uw privériolering nodig is? Neem dan zeker contact op met OCB. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder.

Vorige
Wij staan steeds klaar voor u.