33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

Een keuring van de liften in uw bedrijf

Een keuring van liften is geen luxe maar een noodzaak. Alle personenliften moeten volgens de wettelijke verplichting worden gekeurd om de veiligheid van de gebruikers te verzekeren en eventuele incidenten te vermijden. Om de hoeveel tijd een keuring van uw liften moet gebeuren, hangt af van de onderhoudsfirma. Is deze ISO-gecertifieerd, dan volstaat een halfjaarlijkse keuring van de liften. De meeste onderhoudsfirma’s zijn ISO-gecertifieerd. Indien niet, dan bent u als eigenaar verplicht tot een driemaandelijkse keuring van de liften.

Een keuring van liften is geen luxe maar een noodzaak.
Een personenlift moet minstens 2 keer per jaar gekeurd worden

Preventieve keuring van liften noodzakelijk

Een professionele keuring van uw liften is noodzakelijk alvorens de gebruiker de lift veilig en verantwoord kan gebruiken. Een preventieve keuring van liften gebeurt idealiter minstens tweemaal per jaar. Zo wordt er onder andere nagekeken of er een veiligheidsdossier aanwezig is, worden de verplichte opschriften gecontroleerd, wordt er gekeken naar de veiligheids- en bedieningsinrichtingen en de verlichting, en naar de toegang tot de lift en alle onderdelen van de elektrische installatie. Last but not least wordt de hele liftinstallatie aan een grondige keuring onderworpen.

De beheerder van een gebouw met een lift is verplicht een keuringsorganisme aan te stellen om een keuring van de lift uit te voeren.
Niet enkel de kooi, maar ook de schacht worden preventief gekeurd.

Een keuring van uw liften met risicoanalyse

Om de veiligheid van de gebruiker te verzekeren, moet er om de vijftien jaar een risicoanalyse door een erkend keuringsorganisme gebeuren. Ook wanneer er wijzigingen worden doorgevoerd aan de liften, moet zo’n risicoanalyse standaard plaatsvinden. Zo bent u perfect op de hoogte van de veiligheid van uw liften en de eventuele risico’s. Maximaal drie jaar na het uitvoeren van zo’n risicoanalyse moet uw lift ook een regularisatieonderzoek ondergaan. In de periode tussen beide controles moeten de eventuele moderniseringswerken gebeuren.

 

Een grondige keuring van al uw liften door OCB

Controleorganisme OCB is als geen ander onderlegd in de keuring van uw liften. Zo inspecteren wij alles grondig overeenkomstig de veiligheidsvoorschriften en bent u verzekerd dat de liften geen gevaar opleveren voor de veiligheid. Wij bij OCB begrijpen dat deze informatie nogal technisch kan overkomen voor buitenstaanders. Wilt u meer informatie over de keuring van liften? Controleorganisme OCB weet raad en staat u graag te woord. Aarzel daarom niet om ons te contacteren.

Wij staan steeds klaar voor u.