24 reviews
4,4/5
Ontdek meer

Gaskeuring cruciaal voor uw veiligheid

Een gaskeuring is van essentieel belang voor uw veiligheid. Daarom laat u een gaskeuring het best uitvoeren door experts in dit vakgebied. OCB is een erkend keuringsorganisme dat uitblinkt in topservice en expertise. Onze professionals voeren gaskeuringen uit met de grootste zorgvuldigheid voor zowel particulieren als bedrijven. Met een door ons uitgevoerde gaskeuring kan u op uw beide oren slapen! Uw veiligheid is dan ook onze zorg.

Het belang van een gaskeuring

Een gaskeuring laten uitvoeren is verplicht in België en dat is niet zonder reden. Het laten keuren van uw aardgasinstallatie vermindert namelijk de kans op ernstige ongevallen. Gaslekken kunnen immers leiden tot een ophoping van gassen, wat kan ontaarden in brand- en/of ontploffingsgevaar. Bovendien loopt u met een fout aangesloten gasafvoer (schoorsteen) of onvoldoende verluchting een verhoogd risico op CO-intoxicatie. Voorkomen is dus beter dan genezen!

Een gaskeuring bij de opening van een nieuwe meter is verplicht in de drie gewesten van België.
Een gaskeuring is verplicht wanneer de gasmeter moet worden opengezet door de netbeheerder of wanneer er een wijziging wordt aangebracht aan de installatie.

Laat uw gaskeuring uitvoeren door OCB

OCB kan veel voor u betekenen. Als erkend controleorganisme beschikken wij over in-house expertise en topservice om uw veiligheid te optimaliseren. Er dient een gaskeuring te gebeuren bij een nieuwe installatie of uitbreiding van uw gasinstallatie. Voor uw veiligheid kan u ook een periodieke gaskeuring laten uitvoeren.

 

Hoe gebeurt een gaskeuring?

Een keurder van OCB komt bij u langs om uw gasleidingen, verbruikstoestellen en de ruimte waar de gasinstallatie opgesteld staat, te onderzoeken. Zo kunnen we met onze gaskeuring uitsluitsel geven of uw gasleiding lekdicht is. Onze keurder stelt een verslag op met een beschrijving van de gasinstallatie en eventuele inbreuken, en een besluit. Zo bezorgen we u niet enkel een veilig gevoel, maar ook een conformiteitsverklaring volgens Belgische normen die u nodig heeft voor uw gasleverancier. Veiligheid boven alles!

Wij staan steeds klaar voor u.