33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

Doet uw bedrijf al aan milieumanagement?

Het klimaatvraagstuk staat terecht alsmaar hoger op de politieke en maatschappelijke agenda. Iedereen levert zijn bijdrage. En dus ook het bedrijfsleven. In deze blog ontdekt u hoe milieumanagement uw bedrijf helpt bij het behalen van de nodige milieudoelstellingen.

Milieumanagement: vlag die vele ladingen dekt

In het bedrijfsleven zijn er tal van installaties en hulpmiddelen die een goede follow-up vereisen. Gebeurt dat niet? Dan kunnen beschadigingen leiden tot ernstige bodem- en luchtverontreiniging. Een professioneel milieumanagement beperkt zich natuurlijk niet tot loutere controles van installaties en onderdelen van industriële installaties. Het gaat veel verder dan dat. Zo bent u meer dan gebaat bij correcte adviezen over milieumanagement, specifiek toegespitst op de sector waarin u actief bent. Bij ondergrondse tankinstallaties is er bijvoorbeeld uitgebreide supervisie nodig vanuit het perspectief van milieumanagement.

Een professioneel milieumanagement beperkt zich natuurlijk niet tot loutere controles van installaties en onderdelen van industriële installaties.

Zo is het meer dan aangewezen dat u zorgt voor professioneel toezicht bij de plaatsing van ondergrondse tanks. Een belangrijk aspect daarbij is de dichtingsproef van de houder en leidingen, zowel bij de plaatsing van de ondergrondse tanks als bij de jaarlijkse keuringsmomenten. Ook een corrosiviteitsonderzoek is meer dan nodig. Is er een corrosierisico? Dan is een extra bescherming nodig die tijdens de jaarlijkse keuring wordt nagekeken.

 

Milieumanagement voor explosiepreventie

Werkt u met brandbare stoffen? Dan is een explosieveiligheidsdossier aangewezen. Daarin vermeldt de milieudeskundige alle risico’s en voorziet hij een algemene beoordeling van mogelijke gevaren. Op basis van dat dossier kunt u dan werken aan gerichte preventie in het kader van milieumanagement.

Op zoek naar een expert in milieumanagement?

Milieumanagement bij sloopwerken

Wilt u een gebouw slopen? Dan bent u verplicht om een asbestinventaris op te maken. Maar ook een sloopinventaris valt onder de bevoegdheid van milieumanagement. De wettelijke verplichtingen op het vlak van milieugerichte keuringen verschillen per gewest. Het is dan ook goed om u volledig en correct te informeren voordat u aan de slag gaat.

 

Op zoek naar een expert in milieumanagement?

U degelijk laten informeren over uw verplichtingen op het vlak van milieukeuringen is een must. Meer weten over milieumanagement in uw bedrijf? Neem snel contact met ons op.

Vorige
Wij staan steeds klaar voor u.