33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

Zo vaak moet u uw liften laten keuren

In uw bedrijf garanderen de liften dagelijks ettelijke keren dat u en uw medewerkers zich vlot van de ene verdieping naar de andere verplaatsen. Maar hoe garandeert u een permanente en veilige werking van uw liften. Door ze tijdig te laten keuren door een erkend organisme.

Liften keuren: periodieke controle

De personenliften in uw bedrijfsgebouw moeten een periodieke keuring ondergaan. Hoe vaak die keuringsbeurten vereist zijn, is helemaal afhankelijk van de onderhoudsfirma die u onder de arm neemt. Is die partner ISO-gecertificeerd? Dan volstaan twee controlebeurten per jaar.

 

Maar als uw onderhoudsfirma geen houder is van ISO-certificaten, dan bent u verplicht om uw liften vier keer per jaar te laten keuren. Alleen zo garandeert u uzelf en uw medewerkers elke dag een feilloos en veilig traject tussen de verschillende verdiepingen van uw gebouw.

 

Liften keuren: elke 15 jaar risicoanalyse

Behalve de periodieke keuringen van uw liften mag u ook de risicoanalyse niet uit het oog verliezen. Die moet elke 15 jaar plaatsvinden. Uw keurder stelt tijdens die risicoanalyse een verslag op. Daarin maakt hij melding van alle onderdelen die aan vervanging toe zijn. Op basis van dat verslag kunt u dan uw onderhoudsfirma de nodige bijsturingen en herstellingen laten uitvoeren.

Maar als uw onderhoudsfirma geen houder is van ISO-certificaten, dan bent u verplicht om uw liften vier keer per jaar te laten keuren.

Liften keuren: regularisatieonderzoek

Eens de risicoanalyse achter de rug, is er nog een fase waarmee u rekening moet houden: het regularisatieonderzoek. Tijdens dat onderzoek laat u dezelfde keuringsinstantie die de risicoanalyse uitvoerde checken of alle aanbevelingen correct werden opgevolgd door de onderhoudsfirma.

Liften keuren: speel altijd op veilig.

Liften keuren: speel altijd op veilig

Niets is zo evident als de lift die u en uw medewerkers dagelijks meerdere keren gebruiken. Laat het veilig gebruiken van deze liften geen evidentie zijn. Daarom is het van het grootste belang om uw liften tijdig en professioneel te laten keuren.


Schakel daarom altijd een professionele partner in zoals OCB. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Vorige
Wij staan steeds klaar voor u.