33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

De voordelen van een blowerdoortest

Een blowerdoortest is het perfecte instrument om de luchtdichtheid van uw woning te meten. En die kennis is belangrijker dan u denkt. Een goede luchtdichtheid staat namelijk garant voor een energiezuinig en gezond leefklimaat. Meer dan de moeite dus om een blowerdoortest te laten uitvoeren.

Snel problemen detecteren met een blowerdoortest

De blowerdoortest wordt ook wel de luchtdichtheidstest genoemd. De grote troef van die test? Luchtlekken, warmteverliezen, koudebruggen en vochtproblemen komen er snel mee aan de oppervlakte. En dat is belangrijk. Want zit de luchtdichtheid van uw woning niet snor? Dan brengt ook een professionele isolatie van uw woning te weinig zoden aan de dijk.

 

Zo werkt een blowerdoortest

Hoe gaat de test in zijn werk? Een erkend technicus brengt lucht in uw woning in onder- en overdruk. Dat doet hij door een afzuigsysteem en een ventilator in een deuropening of raam te plaatsen.

Een blowerdoortest is het perfecte instrument om de luchtdichtheid van uw woning te meten.

Tijdens de test registreert de technicus gedurende één uur de snelheid waarmee de totale luchtvolume zich vernieuwt. En dat bij een drukverschil van 50 Pa. Tijdens de blowerdoortest blijft u gewoon in uw woning aanwezig. Gedurende de periode dat de technicus aan het werk is - meestal drie uur - mag u wel geen buitenraam of -deur openen. Dankzij de resultaten van de test weet u snel hoe het is gesteld met de luchtdichtheid van uw woning. Wijst de test uit dat er wel degelijk luchtlekken zijn? Dan laat u die problemen best zo snel mogelijk aanpakken. Want ze kosten u geld en bedreigen uw gezondheid.

Snel problemen detecteren met een blowerdoortest.

Lager energieverbruik dankzij een blowerdoortest

Energiekosten hebben een alsmaar groter aandeel in uw gezinsbudget. Gelukkig zorgt een betere luchtdichtheid van uw woning voor een lager energieverbruik. En daar vaart uw portemonnee ook wel bij. Daarnaast daalt de CO-uitstoot in uw woning en krijgen pollen minder kans om uw huis binnen te dringen. Een zegen voor iedere hooikoortslijder.

 

Tip: bouwde of verbouwde u uw woning? Laat dan zeker een blowerdoortest uitvoeren. Die informatie is belangrijk voor het EPB-verslag dat een energiedeskundige moet opmaken en kan zelfs uw score verbeteren.

Vorige
Wij staan steeds klaar voor u.