33 reviews
4,2/5
Ontdek meer

Brandveiligheid op de werkvloer

Brandveiligheid is van het allergrootste belang. U verzekert er uw eigen veiligheid en die van uw medewerkers mee. Investeren in brandveiligheid is preventief werken met effectieve brandveiligheidskeuringen. Lees er alles over in deze blogbijdrage.

Brandveiligheid: branddetectiesystemen onder de loep

U bent wettelijk verplicht om de nodige branddetectiesystemen te voorzien in uw bedrijfsruimte. Een dergelijke installatie bevat verschillende onderdelen. Het is belangrijk dat die allemaal geregeld worden gecontroleerd op hun goede werking. Detectoren, drukknoppen, sirenes en de noodcentrale: ze zijn allemaal een schakel in de veiligheidsketting die uw branddetectiesysteem moet zijn. Daarom moeten alle onderdelen feilloos werken om die ketting niet te doorbreken. Na de indienststelling van uw installatie is het dus van belang dat u de brandveiligheidskeuring elk jaar laat plaatsvinden.

 Investeren in brandveiligheid is preventief werken met effectieve brandveiligheidskeuringen.

Brandveiligheid: denk aan uw rookkoepels

In sommige bedrijven zijn rookkoepels verplicht. Die koepels spelen een belangrijke rol bij de brandveiligheid. Dreigt er rookontwikkeling bij brand? Dan kan de brandweer de rookkoepels openzetten om de rook zo af te leiden. Bij de brandveiligheidskeuring moeten dus ook deze rookkoepels grondig nagekeken worden.

Kies een professionele keurder voor brandveiligheid.

Brandveiligheid: noodverlichting

Bij een plotse brand in uw bedrijfsgebouwen bestaat de kans dat de verlichting uitvalt. Op dat moment moet de noodverlichting het overnemen. Daarom besteden veiligheidsinspecteurs de brandveiligheidskeuring meer dan voldoende aandacht aan de goede werking van de noodverlichting. Daarbij testen ze niet alleen de verlichting zelf, maar checken ze ook de plaatsing van de lichtarmaturen.

 

Kies een professionele keurder voor brandveiligheid

Brandveiligheid moet dus altijd een prioriteit zijn in uw bedrijfsruimtes. Zet daarom in op een regelmatige brandveiligheidskeuring door een erkend en gespecialiseerd organisme zoals OCB. Meer weten over de brandveiligheidskeuring door OCB? Contacteer ons!

Vorige
Wij staan steeds klaar voor u.