Ontdek meer

Cerga opleiding

OCB is één van de opleidingscentra die Cerga opleidingen kan aanbieden. Om deze Cerga opleidingen te mogen geven, moeten onze docenten zelf ook de nodige opleidingen volgen en testen afleggen. Wij geven drie verschillende soorten Cerga opleidingen: Basisopleiding Cerga, Monteursopleiding Cerga en Permanente Bijscholing Cerga voor installateurs.

 

 

Basisopleiding Cerga

Om een Cerga-label te bekomen en dus een Cerga installateur te worden moet u een basisopleiding Cerga gevolgd hebben in een door Cerga erkend opleidingscentrum, zoals OCB. Deze Cerga opleiding duurt 48u of 6 dagen en wordt afgesloten met een evaluatie. Deze Cerga opleiding kost € 575,00 per cursist. Tarieven vastgelegd volgens Cerga.

Inhoud van de basisopleiding Cerga

Er wordt tijdens deze Cerga opleiding voor installateurs eerst een algemene inleiding gegeven over aardgas, de eigenschappen en de samenstelling ervan. Daarna komt u ook alles te weten over de binnenleidingen voor lage druk en wordt u geïnformeerd over de verschillende soorten verbruikstoestellen van gas en waar u tijdens de installatie van elk type op moet letten. Dit is nodig om de nodige kennis tot Cerga installateur te bekomen. Een volledig overzicht van de basisopleiding Cerga vindt u op de website van Cerga.

U kan Cerga installateur worden door te slagen voor de basisopleiding Cerga.
Basisopleiding Cerga om Cerga installateur te worden.

Evaluatie na Cerga opleiding

Er wordt op twee punten gequoteerd: berekening van een binneninstallatie en een test die uit 34 vragen bestaat. De test wordt gemaakt met gesloten boek, maar wel met het vademecum. U bent geslaagd als u een score van minimaal 12/20 haalt en mag dus te werk gaan als Cerga Installateur. Ligt de score tussen 10 en 12 dan volgt er nog een mondelinge evaluatie waarbij de jury nog kan beslissen om de cursist te doen slagen voor de opleiding tot Cerga installateur.

 

Data basisopleiding

In het hoofdkantoor te Kontich organiseert OCB Training Center dit jaar 2 sessies van de basisopleiding G1.1:

Sessie 1: 6, 8, 13, 15, 20 en 22 mei 2019 met een examen op 23 mei 2019 in de voormiddag.

Sessie 2: 2, 4, 9, 11, 16 en 18 september 2019 met een examen op 19 september 2019 in de voormiddag.

Om uw Cerga-label als Cerga installateur te behouden dient er permanent een opleiding Cerga gevolgt te worden, dit kan bij OCB.
Permante bijscholing Cerga om Cerga installateur te blijven.

Permanente bijscholing Cerga

Om uw Cerga-label als Cerga Installateur te verlengen moet er jaarlijks verplicht een permanente bijscholing gevolgd worden. Het is heel belangrijk dat u als Cerga installateur deze bijscholing volgt om op de hoogte te blijven van de normen, reglementen en van de nieuwste technologieën.

 

Voordelen van een Cerga installateur

Als installateur met een Cerga-label wordt u aanzien als specialist, u bent altijd up-to-date over de wetgevingen en normen, Cerga werkt met steekproeven zodoende de kwaliteit gegarandeerd wordt, u kent de veiligheidsvoorschriften en kan klanten van de nodige informatie voorzien.

 

 

Cerga opleiding volgen?

U kan deze twee Cerga opleidingen volgen bij OCB in onze kantoren te Kontich en Namen. Voor meer informatie over de Cerga opleiding en opleidingsdagen kan u steeds een mailtje sturen naar tiffany.badts@ocb.be.

Wij staan steeds klaar voor u.
cerga opleiding cerga opleidingen cerga opleiding opleidingen
cerga opleiding cerga opleidingen cerga opleiding opleidingen