Keuring en controle bedrijven

Uw veiligheid … onze zorg

OCB is als controle organisme erkend door de bevoegde ministeries voor het uitvoeren van keuring en controle bij bedrijven. Sinds 1962 leveren wij een professionele keuring en controle bij bedrijven, maar ook bij particulieren. Bij een goed uitgevoerde keuring hoort natuurlijk ook een duidelijk keuringsverslag.

Periodieke keuring en controle bij bedrijven

Onze service gaat veel verder dan enkel het uitvoeren van een keuring of controle en het leveren van een duidelijk keuringsattest. Voor de periodieke keuring en controle bij bedrijven houden wij een agenda bij, onze keurder maakt dan tijdig een afspraak met u om de keuring samen in te plannen.

 

Verder kan u als bedrijf ook 24/24 en 7/7 de verslagen van uw keuring online raadplegen via onze applicatie My Documents. Via dit aanvraagformulier kan u een account aanmaken om de keuringen en controles van uw bedrijf op de voet te volgen. Onze studiedienst staat u op weekdagen bij voor al uw technische vragen over alles soorten keuringen en controles.

De keuring en controle bij bedrijven is heel uitgebreid, dit gaat van elektriciteitskeuringen tot keuringen van hefwerktuigen, maar ook veiligheidscoördinatie, energieaudits en milieu zijn heel belangrijk voor OCB.
Uw veiligheid ... onze zorg!

Professionele keuring en controle bij bedrijven

Ons team medewerkers verspreid over heel België voert alle wettelijke keuringen en niet-wettelijke controles uit die overeenkomstig zijn met de criteria van de normen NBN EN 45004, ISO/IEC 17020 en de toepasselijke delen van de norm NBN EN ISO 9002-1994. De keuring en controle bij bedrijven die wordt uitgevoerd door OCB is verspreid over de domeinen elektriciteit, hefwerktuigen, milieu, veiligheidscoördinatie en energieaudits. Hieronder vindt u een greep uit de waaier keuringen en controles die bij bedrijven worden uitgevoerd:

 • Keuring elektriciteit
 • Thermografisch onderzoek
 • Brandpreventie
 • Keuring gasinstallatie en gastank
 • Keuring drinkwater
 • Keuring riolering
 • Keuring liften
 • Keuring kranen
 •  Keuring hefbrug
 • Keuring mazouttank
 • Asbestinventarisatie en sloopinventarisatie
 • Energieaudits zoals EPC, EPB en blowerdoortests
 • Veiligheidscoördinatie
OCB kan keuringen uitvoeren verspreid over heel België, vraag uw controle aan via www.ocb.be
Keuring en controle bij bedrijven in heel België

Opleidingen

Naast het uitvoeren van keuring en controle bij bedrijven staat OCB ook gekend als opleidingscentrum. Onze lesgevers hebben dankzij hun ervaring als keurder heel wat achtergrond om de opleidingen tot een goed eind te brengen en de klant iets bij te brengen. Er worden opleidingen gegeven over de vakgebieden elektriciteit en hefwerktuigen.

 

 

Keuringen online aanvragen: snel, handig en milieuvriendelijk

Net zoals particulieren dat kunnen, kunnen er ook online keuringen en controles door bedrijven worden aangevraagd. U kan uw keuring aanvragen via dit aanvraagformulier. Door de aanvraag online te doen, komt de opdracht meteen in ons systeem terecht waardoor er snel een keurder contact met u zal opnemen om de keuring en controle bij bedrijven in te plannen. Doordat onze keurders verspreid wonen over het hele land kunnen wij snel en efficiënt een keuring voor u uitvoeren.

Wij staan steeds klaar voor u.
keuring controle controle bedrijven keuringen controles
keuring controle controle bedrijven keuringen controles