De voordelen van een energieaudit

Heeft u het idee dat u teveel betaalt voor uw energiefacturen? Wilt u graag energiezuiniger leven? Door een energieaudit te laten uitvoeren, kunt u op lange termijn heel wat geld besparen op uw energiefactuur. Hoe gaat het in zijn werk? Er komt een energiedeskundige bij u langs die uw woning in kaart brengt. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van eventuele energiestruikelblokken.

 

Wat is een energieaudit?

Tijdens een energieaudit wordt het energieverbruik van uw woning volledig onder de loep genomen. Wie weet verliest u op bepaalde plaatsen wel cruciale energie. Door deze energievreters aan te pakken, zult u op lange termijn veel geld besparen. Voordat de energiedeskundige bij u thuis langskomt, zoekt u best al wat documenten bij elkaar. Geef hem zeker uw huidige energiefacturen. Heeft u al energiebesparende maatregelen getroffen? Zorg dat de energiedeskundige de facturen van deze aanpassingen kan inkijken. Wist u dat een energieaudit niet vergelijkbaar is met een EPC keuring? Het energieprestatiecertificaat is namelijk verplicht bij verkoop en verhuur van woningen. Een energieaudit is daarentegen iets wat u kunt laten uitvoeren wanneer u vrijwillig energieadvies wilt krijgen over uw woning. Het is niet wettelijk verplicht.


Een energieaudit is een goede investering

Vaak kunt u in een woning op eenvoudige manieren energie besparen. Met een energieaudit kan worden uitgezocht waar eventuele energievreters zich bevinden. Zodra deze gevonden zijn, kunnen de nodige stappen worden gezet om ze te verbeteren. Hoe ziet een energieaudit eruit? Een energiedeskundige komt bij u langs. Hij kijkt naar de technische installaties en de isolatiewaarden van uw woning. Door te werken met een verplichte computertoepassing van het Vlaams Gewest bent u zeker van kwalitatief advies. Achteraf krijgt u een gedetailleerd rapport met bijhorend energiecertificaat waarin alle probleemzones van uw woning worden besproken. Bent u van plan om te renoveren? Het advies kan u duizenden euro’s besparen. Zelfs wanneer u geen verbouwingsplannen hebt, blijft een energieaudit een goede investering. U zult er namelijk uw energiekosten mee kunnen verlagen.

 

Energieaudit door een energiedeskundige van OCB

Bent u overtuigd dat een energieaudit in uw voordeel zal werken? Neem dan zeker contact met ons op. Wij sturen een gekwalificeerde energiedeskundige langs die uw woning zal controleren en u een rapport zal afleveren. In dit overzicht krijgt u toelichting bij de mogelijke verbeteringen en ook advies over het energieverbruik van uw huis. Wilt u meer informatie? Een prijsofferte opvragen? Heeft u nog vragen? Contacteer ons dan via info@ocb.be. Wij helpen u graag verder.